Användarvillkor

Användarvillkor

Dessa allmänna villkor (”Användarvillkor”) gäller mellan MFIVE AB och dig som gör en beställning från oss via www.mfive.se. Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Bolaget framgår på webbplatsen. Villkoren gäller endast för dig som är konsument och som genomför din beställning och därmed köper en vara av oss via mfive.se

 

PERSONUPPGIFTER

De personuppgifter som du delger oss används för att tillhandahålla våra tjänster och fullgöra åtaganden mot dig. Informationen används inte utanför vår verksamhet, och kommer inte säljas eller på annat sätt upplåtas till annan part. Du är välkommen att kontakta oss för ta del av uppgifter vi har registrerade om dig, samt om du önskar att de skall rättas eller raderas.

 

BETALNING

Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.

 

Klarna faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid – alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

 

Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu – betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

 

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

 

Priser

Alla priser anges i svenska kronor inklusive moms, i varukorgen syns det totala priset inklusive frakt och moms. Produkter som säljs som begagnade och är köpta av privatpersoner i Sverige är utan moms, då dessa produkter beskattas genom vinstmarginalbeskattning (VMB). VMB-beloppet visas inte på fakturan och dessa produkter är heller ej avdragsgilla för företagskunder, enligt skatteverkets direktiv.

Återbetalningspolicy

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra genomfört köp inom 14 dagar efter det att du har mottagit produkten och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i väsentligen oförändrat skick, dvs oanvänd, ej skadad och i sådant skick att det går att sälja till ny kund utan prisavdrag. Vi återbetalar vad du har betalat för produkten så snart vi mottagit returen och kontrollerat att den uppfyller ångerrättsvillkoren.


Vid ånger ska konsumenten under vissa förutsättningar betala ersättning för värdeminskningen på en vara. Det gäller sådan värdeminskning som beror på att konsumenten hanterat varan mer än vad som varit nödvändigt för att ta reda på varans egenskaper eller funktion. Vid aktivering av mobiler och surfplattor anses varan vara använd och undersökt mer än nödvändigt varpå värdeminskning uppstår. Värdeminskningens storlek baseras på i vilket skick varan returneras, för mobiltelefoner och övrig elektronik uppgår värdeminskningen oftast till 20-100% av ursprungligt pris.


Retursedel är en tjänst för att underlätta frakt mellan kund och butik. Butiken skickar ut förbetald och utskriven fraktsedel så att kund enkelt kan skicka produkter till oss. Kund ansvarar dock för att packa produkten på ett säkert sätt samt att förpackningen försluts korrekt. Vid förlorad försändelse tillämpas fraktbolagets rutiner för bedömning det vill säga, om oaktsamt beteende eller bristande förslutning ger upphov till att fraktbolagets försäkring inte täcker förlusten ersätts inte kund för förlorat gods.

Kostnaden för retursedel debiteras normalt sett när ett aktuellt ärende är avslutat, observera att retursedel avser frakt mellan kund och butik och således alltid kan komma att debiteras även vid godkänd reklamation och/eller godkända garantiärenden.

OBS! Varor skickas alltid åter med retursedel av kund på egen risk.

Fraktpolicy

Vi har som målsättning att skicka alla korrekta beställningar senast nästkommande vardag, vilket generellt innebär att ni får leverans inom 1-2 vardagar. Vi skickar alla beställningar med DB Schenker och beställningar över 1000 kr skickas fraktfritt, i annat fall tillkommer en fraktkostnad på 29 kr. Spårningsnummer skickas ut via e-post vid kort/direktbetalning samt där vi kan verifiera mottagaren, i annat fall kommer försändelsen brevaviseras. För ej uthämtade försändelser debiterar vi er våra kostnader för returfrakt, administration och hantering, vilket kan uppgå till 250 kr.